euthanasieaanhuis

Werkwijze:

Wat gebeurt er als ik bij u langskom om uw huisdier in te laten slapen?

Voor een volledig beeld van uw huisdier kan ik vragen naar het patiëntverslag die u kunt opvragen bij uw eigen dierenarts of bijvoorbeeld de spoedkliniek waar u bent geweest. Samen met u besluit ik of euthanasie de beste keus is voor uw dier of dat er wellicht nog behandelmogelijkheden zijn. Uitgangspunt hierbij is voor mij altijd wat de kwaliteit van leven van uw huisdier is en of we verwachten of dit nog weer kan verbeteren. 

Elke euthanasie is anders en bij elk dier zoek ik de methode om het dier zo fijn mogelijk in te laten slapen. Welke methode ik gebruik en waarom ik daarvoor kies zal ik uitleggen tijdens de afspraak. Ook zal ik tijdens de verschillende stappen telkens uitleggen wat ik doe.

Over het algemeen wordt uw huisdier eerst onder narcose gebracht. Dit is vergelijkbaar met een operatie. Er wordt gebruik gemaakt van narcose middelen waar ze niet misselijk van worden. Overgeven treed daarom ook niet op.

Het toedienen van de narcose kan met een prikje onderhuids, in de spier of in het bloedvat via een infuus. Als het dier slaapt dan volgt een laatste injectie waarvan het hart stopt. Deze gaat via het infuus of in de buik.

Voordelen van inslapen aan huis

– Geen stress vanwege de reis naar de dierenkliniek

– Laatste momenten in een voor uw hond of kat vertrouwde omgeving

– Ik neem alle tijd voor uw dier en voor u

– Nazorg op maat